Filter By close
Osłonki białkowe | kolagenowe

Osłonki białkowe wykonane z kolagenu pozwalają na bezpieczny kontakt z żywnością, wyróżniają się wysoką wytrzymałością, dużą efektywnością oraz gwarantują bezpieczeństwo podczas produkcji wyrobów masarskich. Dodatkowo nasze produkty umożliwiają klipsowanie oraz zapewniają doskonałą przepuszczalność dymu, co wpływa na walory zapachowo-smakowe wędlin. Oferujemy różne rozmiary średnicy, dostosowane do różnych potrzeb produkcji.

Aktywne filtry

Osłonka białkowa ∅55 9m
Cena 19,00 zł

Osłonki białkowe znajdują zastosowanie głównie w produkcji kiełbas, takich jak kiełbasa szynkowa, krakowska czy żywiecka. Charakteryzują się one przepuszczalnością dla dymu oraz pary wodnej, co pozwala na odpowiednie procesy wędzenia i gotowania. Dodatkowo, nadają wyrobom mięsnym atrakcyjny wygląd, co sprawia, że prezentują się one apetycznie i zachęcająco.

Osłonka białkowa ∅45 9m
Cena 16,00 zł

Osłonki białkowe znajdują zastosowanie głównie w produkcji kiełbas, takich jak kiełbasa szynkowa, krakowska czy żywiecka. Charakteryzują się one przepuszczalnością dla dymu oraz pary wodnej, co pozwala na odpowiednie procesy wędzenia i gotowania. Dodatkowo, nadają wyrobom mięsnym atrakcyjny wygląd, co sprawia, że prezentują się one apetycznie i zachęcająco.

Osłonka kolagenowa naturalna fi 23mm 13m karmel
Cena 23,00 zł

Długość opakowania jednostkowego: 13m

Szerokość po napełnieniu farszem: 23mm

Kolor: light brown

Osłonka Tender Plus charakteryzuje się delikatnym zgryzem na wyrobie gotowym oraz dzięki swojej wytrzymałości mechanicznej pozwala na szybkie tępo nadziewania bez ryzyka pęknięcia osłonki. Tender Plus zalecana jest do produktów gdzie wymagany jest prosty kształt batonu oraz równomierna gładka powierzchnia batonu. 

Osłonka przeznaczona jest do produktów:

  • Wędzonych parzonych/pieczonych
  • Podsuszanych
  • Suchych
Osłonka białkowa ∅65 9m
Cena 19,00 zł

Osłonki białkowe znajdują zastosowanie głównie w produkcji kiełbas, takich jak kiełbasa szynkowa, krakowska czy żywiecka. Charakteryzują się one przepuszczalnością dla dymu oraz pary wodnej, co pozwala na odpowiednie procesy wędzenia i gotowania. Dodatkowo, nadają wyrobom mięsnym atrakcyjny wygląd, co sprawia, że prezentują się one apetycznie i zachęcająco.

Osłonka białkowa ∅80 9m
Cena 22,00 zł

Osłonki białkowe znajdują zastosowanie głównie w produkcji kiełbas, takich jak kiełbasa szynkowa, krakowska czy żywiecka. Charakteryzują się one przepuszczalnością dla dymu oraz pary wodnej, co pozwala na odpowiednie procesy wędzenia i gotowania. Dodatkowo, nadają wyrobom mięsnym atrakcyjny wygląd, co sprawia, że prezentują się one apetycznie i zachęcająco.