Bestsellery
Ostrzałka do noży i nożyczek Plast - Wałbrzych
Ostrzy wszystkie ostre przedmioty: noże gładkie, noże do mięs, serów i warzyw, noże z zębami a także nożyczki do papieru, materiałów i włosów. Nożyce ogrodowe i kowalskie. Naostrzysz także kosę, siekierę, tasak itp.
Peklosól
Sól peklowa, znana również jako peklosól, to niezastąpiona przyprawa w sztuce konserwacji mięsa. Jej unikalna formuła pozwala na przedłużenie trwałości produktów mięsnych, jednocześnie nadając im charakterystyczny smak i intensywny kolor. Idealna do wędzenia, peklowa sól to nieodłączny składnik dla pasjonatów domowej produkcji wędlin i mięsnych przysmaków.
Osłonka tekstylna viscoflex na salceson 3kg
Osłonki tekstylne używane są do produkcji wyrobów garmażeryjnych, takich jak salcesony, pasztety, kaszanki, oraz różnego rodzaju kiełbasy gotowane. Wsad konkretnego modelu około 3 kg.
Nici wędliniarskie grube białe 0,5kg
Nici wędliniarskie służą do przewiązywania wędlin podczas wędzenia, aby nadać kształt i utrzymać mięso w jednej formie.
Profesjonalne - stosowane w przemyśle mięsnym - EXTRA mocne dzięki wzmocnieniu wiskozą.
Siatka wędliniarska 16/32/3
Siatka wędliniarska w rozmiarze 16cm idealna jest do średnich 1,5kg szynek.
Krew suszona - hemoglobina
Hemoglobina - krew suszona - spożywcza stosowana do celów przetwórczych przemysłu spożywczego - mięsnego.
Inne, Dodatki do żywności
Środki funkcjonalne pełnią kluczową rolę w procesie produkcji wędlin, podkreślając oraz nadając im specyficzny smak, zapach, konsystencję i wygląd. Wśród najczęściej używanych środków funkcjonalnych wymienia się takie popularne składniki jak: żelatyna, krew suszona (hemoglobina), hamina, glutaminian sodu oraz białko sojowe. Te precyzyjnie dobrane elementy przyczyniają się do uzyskania pożądanych cech organoleptycznych wędlin, tworząc produkty o doskonałym smaku i atrakcyjnym wyglądzie.
Jest 8 produktów.
Peklosól
Sól peklowa, znana również jako peklosól, to niezastąpiona przyprawa w sztuce konserwacji mięsa. Jej unikalna formuła pozwala na przedłużenie trwałości produktów mięsnych, jednocześnie nadając im charakterystyczny smak i intensywny kolor. Idealna do wędzenia, peklowa sól to nieodłączny składnik dla pasjonatów domowej produkcji wędlin i mięsnych przysmaków.
Peklosól worek 25kg
Sól peklowa, znana również jako peklosól, to niezastąpiona przyprawa w sztuce konserwacji mięsa. Jej unikalna formuła pozwala na przedłużenie trwałości produktów mięsnych, jednocześnie nadając im charakterystyczny smak i intensywny kolor. Idealna do wędzenia, peklowa sól to nieodłączny składnik dla pasjonatów domowej produkcji wędlin i mięsnych przysmaków.
Solanka zalewowa (peklosól z przyprawami)
Solanka służy do produkcji szynek i wędzonek. Jest to gotowy produkt służący do sporządzenia zalewy peklującej mięso.
Glutaminian sodu - wzmacniacz smaku
Glutaminian sodu e621 stosowany jest jako wzmacniacz smaku produktów spożywczych
Żelatyna spożywcza
Żelatynę spożywczą polecamy do ciast, deserów oraz wszelkiego rodzaju galaretek: owocowych i mięsnych.
Krew suszona - hemoglobina
Hemoglobina - krew suszona - spożywcza stosowana do celów przetwórczych przemysłu spożywczego - mięsnego.
Saletra potasowa 50g
Saletra potasowa jest (obok soli kuchennej) najważniejszym dodatkiem stosowanym przy peklowaniu mięsa, gwarantującym nie tylko przedłużenie jego trwałości, ale i zachowanie różowej barwy mięsa.