Bestsellery
Ostrzałka do noży i nożyczek Plast - Wałbrzych
Ostrzy wszystkie ostre przedmioty: noże gładkie, noże do mięs, serów i warzyw, noże z zębami a także nożyczki do papieru, materiałów i włosów. Nożyce ogrodowe i kowalskie. Naostrzysz także kosę, siekierę, tasak itp.
Osłonka tekstylna viscoflex na salceson 3kg
Osłonki tekstylne używane są do produkcji wyrobów garmażeryjnych, takich jak salcesony, pasztety, kaszanki, oraz różnego rodzaju kiełbasy gotowane. Wsad konkretnego modelu około 3 kg.
Nici wędliniarskie grube białe 0,5kg
Nici wędliniarskie służą do przewiązywania wędlin podczas wędzenia, aby nadać kształt i utrzymać mięso w jednej formie.
Profesjonalne - stosowane w przemyśle mięsnym - EXTRA mocne dzięki wzmocnieniu wiskozą.
Peklosól
Sól peklowa, znana również jako peklosól, to niezastąpiona przyprawa w sztuce konserwacji mięsa. Jej unikalna formuła pozwala na przedłużenie trwałości produktów mięsnych, jednocześnie nadając im charakterystyczny smak i intensywny kolor. Idealna do wędzenia, peklowa sól to nieodłączny składnik dla pasjonatów domowej produkcji wędlin i mięsnych przysmaków.
Siatka wędliniarska 16/32/3
Siatka wędliniarska w rozmiarze 16cm idealna jest do średnich 1,5kg szynek.
Krew suszona - hemoglobina
Hemoglobina - krew suszona - spożywcza stosowana do celów przetwórczych przemysłu spożywczego - mięsnego.

Przyprawa do kiełbasy słoikowej
Kompletna mieszanka przypraw i dodatków do kiełbasy słoikowej. Poprzez dobór odpowiednich ziół i przypraw podkreśla smak i aromat wyrobu oraz nadaje mu idealny kolor.
Bezpieczeństwo sklepu gwarantuje certyfikat SSL
Każde zamówienie jest starannie zabezpieczone i wysyłane do 24h
Zadzwoń! Chętnie pomożemy: 500-13-10-10
Charakterystyka: kompletna mieszanka przypraw i dodatków do kiełbasy słoikowej. Poprzez dobór odpowiednich ziół i przypraw podkreśla smak i aromat wyrobu oraz nadaje mu idealny kolor.
Zastosowanie: przyprawa ma zastosowanie do kiełbas średnio rozdrobnionych. Przyprawę stosuje się w ostatniej fazie przygotowania kiełbasy. Wcześniej należy mięso zapeklować oraz zmielić. Ułatwia przygotowanie konkretnego rodzaju kiełbasy, w tym przypadku słoikowej.
Skład: przyprawy naturalne i ekstrakty przypraw (pieprz czarny, czosnek, aromat mięsa), sól.
Zalecane dozowanie: 10 g/1 kg masy.
Przyprawa nie zawiera konserwantów oraz glutaminianu sodu!
Masa jednej sztuki = 200g
Kraj pochodzenia: Polska