Bestsellery
Ostrzałka do noży i nożyczek Plast - Wałbrzych
Ostrzy wszystkie ostre przedmioty: noże gładkie, noże do mięs, serów i warzyw, noże z zębami a także nożyczki do papieru, materiałów i włosów. Nożyce ogrodowe i kowalskie. Naostrzysz także kosę, siekierę, tasak itp.
Peklosól
Sól peklowa, znana również jako peklosól, to niezastąpiona przyprawa w sztuce konserwacji mięsa. Jej unikalna formuła pozwala na przedłużenie trwałości produktów mięsnych, jednocześnie nadając im charakterystyczny smak i intensywny kolor. Idealna do wędzenia, peklowa sól to nieodłączny składnik dla pasjonatów domowej produkcji wędlin i mięsnych przysmaków.
Osłonka tekstylna viscoflex na salceson 3kg
Osłonki tekstylne używane są do produkcji wyrobów garmażeryjnych, takich jak salcesony, pasztety, kaszanki, oraz różnego rodzaju kiełbasy gotowane. Wsad konkretnego modelu około 3 kg.
Nici wędliniarskie grube białe 0,5kg
Nici wędliniarskie służą do przewiązywania wędlin podczas wędzenia, aby nadać kształt i utrzymać mięso w jednej formie.
Profesjonalne - stosowane w przemyśle mięsnym - EXTRA mocne dzięki wzmocnieniu wiskozą.
Siatka wędliniarska 16/32/3
Siatka wędliniarska w rozmiarze 16cm idealna jest do średnich 1,5kg szynek.
Solanka zalewowa (peklosól z przyprawami)
Solanka służy do produkcji szynek i wędzonek. Jest to gotowy produkt służący do sporządzenia zalewy peklującej mięso.
Krew suszona - hemoglobina
Hemoglobina - krew suszona - spożywcza stosowana do celów przetwórczych przemysłu spożywczego - mięsnego.

Folia celulozowa 48cm x 50m
Folia celulozowa wykorzystywana jest przy obróbce mięsa, przy parzeniu, wędzeniu i pieczeniu. Dzięki foli mięso pozostaje soczyste i aromatyczne. Folia celulozowa szerokości 48 cm.
Bezpieczeństwo sklepu gwarantuje certyfikat SSL
Każde zamówienie jest starannie zabezpieczone i wysyłane do 24h
Zadzwoń! Chętnie pomożemy: 500-13-10-10
Opis produktu
Folia celulozowa nadaje się do pakowania wszystkich produktów spożywczych. Posiada właściwości przepuszczania dymu wędzarniczego i pary wodnej, dzięki czemu można ją stosować do wyrabiania wędlin parzonych, wędzonych jak również do pieczenia i gotowania rożnego rodzaju wyrobów.
Specyfikacja techniczna
- Szerokość: 48 cm
- Długość: 50 m
Zalety stosowania
- Potrawa upieczona w folii daje naszemu organizmowi więcej witamin i składników mineralnych niż podczas tradycyjnego gotowania czy smażenia.
- Potrawy pieczone w folii są soczyste, zachowują naturalny wyrazisty smak.
- Krótki czas przygotowania potrawy.