Bestsellery
Ostrzałka do noży i nożyczek Plast - Wałbrzych
Ostrzy wszystkie ostre przedmioty: noże gładkie, noże do mięs, serów i warzyw, noże z zębami a także nożyczki do papieru, materiałów i włosów. Nożyce ogrodowe i kowalskie. Naostrzysz także kosę, siekierę, tasak itp.
Peklosól
Sól peklowa, znana również jako peklosól, to niezastąpiona przyprawa w sztuce konserwacji mięsa. Jej unikalna formuła pozwala na przedłużenie trwałości produktów mięsnych, jednocześnie nadając im charakterystyczny smak i intensywny kolor. Idealna do wędzenia, peklowa sól to nieodłączny składnik dla pasjonatów domowej produkcji wędlin i mięsnych przysmaków.
Osłonka tekstylna viscoflex na salceson 3kg
Osłonki tekstylne używane są do produkcji wyrobów garmażeryjnych, takich jak salcesony, pasztety, kaszanki, oraz różnego rodzaju kiełbasy gotowane. Wsad konkretnego modelu około 3 kg.
Nici wędliniarskie grube białe 0,5kg
Nici wędliniarskie służą do przewiązywania wędlin podczas wędzenia, aby nadać kształt i utrzymać mięso w jednej formie.
Profesjonalne - stosowane w przemyśle mięsnym - EXTRA mocne dzięki wzmocnieniu wiskozą.
Siatka wędliniarska 16/32/3
Siatka wędliniarska w rozmiarze 16cm idealna jest do średnich 1,5kg szynek.
Krew suszona - hemoglobina
Hemoglobina - krew suszona - spożywcza stosowana do celów przetwórczych przemysłu spożywczego - mięsnego.

Krew suszona - hemoglobina
Hemoglobina - krew suszona - spożywcza stosowana do celów przetwórczych przemysłu spożywczego - mięsnego.
Bezpieczeństwo sklepu gwarantuje certyfikat SSL
Każde zamówienie jest starannie zabezpieczone i wysyłane do 24h
Zadzwoń! Chętnie pomożemy: 500-13-10-10
Charakterystyka: hemoglobina spożywcza w proszku (krew suszona) jest to dodatek do przemysłu mięsnego oraz dla hodowców. Hemoglobina spożywcza pozyskiwana jest z białka zwierzęcego. Ze względu na wysoką zawartość porfiryn ma intensywną czerwoną barwę i aromat. Używana jest w przemyśle spożywczym jako naturalny barwnik. To właśnie dzięki m.in. hemoglobinie wędliny zawdzięczają swój różowawy kolor. Oferowana przez nas hemoglobina jest pochodzenia zwierzęcia wieprzowego (tj. świnia), jest czystą, suszoną krwią, która nie zawiera w sobie żadnych dodatków.
Zastosowanie: hemoglobina proszkowa szczególnie polecana jest do wszelkiego rodzaju kaszanek, salcesonów oraz krupnioku śląskiego. Świetnie służy do przynęty na ryby, a także stosowana jest do robienia ścieżek tropowych dla psów.
Sposób użycia: przed użyciem krew należy rozpuścić w wodzie o temperaturze 20-25 stopni C w proporcjach 1kg krwi na 5 litrów wody (0,2 kg = 1l wody). Można też powoli wsypywać krew podczas mieszania kaszy z przyprawami i cały czas mieszać do uzyskania jednolitej barwy.