Krew suszona - hemoglobina

4,00 zł
Brutto

Hemoglobina - krew suszona - spożywcza stosowana do celów przetwórczych przemysłu spożywczego - mięsnego.

waga
  Bezpieczne zakupy

Bezpieczeństwo sklepu gwarantuje certyfikat SSL

  Szybka i bezpieczna wysyłka

Każde zamówienie jest starannie zabezpieczone i wysyłane do 24h

  Napotkałeś problem?

Zadzwoń! Chętnie pomożemy: 500-13-10-10

Charakterystyka: hemoglobina spożywcza w proszku (krew suszona) jest to dodatek do przemysłu mięsnego oraz dla hodowców. Hemoglobina spożywcza pozyskiwana jest z białka zwierzęcego. Ze względu na wysoką zawartość porfiryn ma intensywną czerwoną barwę i aromat. Używana jest w przemyśle spożywczym jako naturalny barwnik. To właśnie dzięki m.in. hemoglobinie wędliny zawdzięczają swój różowawy kolor. Oferowana przez nas hemoglobina jest pochodzenia zwierzęcia wieprzowego (tj. świnia), jest czystą, suszoną krwią, która nie zawiera w sobie żadnych dodatków.

Zastosowanie: hemoglobina proszkowa szczególnie polecana jest do wszelkiego rodzaju kaszanek, salcesonów oraz krupnioku śląskiego. Świetnie służy do przynęty na ryby, a także stosowana jest do robienia ścieżek tropowych dla psów.

Sposób użycia: przed użyciem krew należy rozpuścić w wodzie o temperaturze 20-25 stopni C w proporcjach 1kg krwi na 5 litrów wody (0,2 kg = 1l wody). Można też powoli wsypywać krew podczas mieszania kaszy z przyprawami i cały czas mieszać do uzyskania jednolitej barwy.

1000 Przedmioty
Komentarze (0)