Peklowanie

Peklowanie mięsa to proces polegający na jego nasączaniu solą, przyprawami oraz innymi dodatkami, w celu poprawy smaku, przedłużenia trwałości oraz zwiększenia soczystości i miękkości. Znajdziesz u nas w ofercie peklosól, saletrę oraz gotowe zalewy.

Aktywne filtry

Peklosól
Cena 4,00 zł

Sól peklowa, znana również jako peklosól, to niezastąpiona przyprawa w sztuce konserwacji mięsa. Jej unikalna formuła pozwala na przedłużenie trwałości produktów mięsnych, jednocześnie nadając im charakterystyczny smak i intensywny kolor. Idealna do wędzenia, peklowa sól to nieodłączny składnik dla pasjonatów domowej produkcji wędlin i mięsnych przysmaków.

Peklosól worek 25kg
Cena 55,00 zł

Sól peklowa, znana również jako peklosól, to niezastąpiona przyprawa w sztuce konserwacji mięsa. Jej unikalna formuła pozwala na przedłużenie trwałości produktów mięsnych, jednocześnie nadając im charakterystyczny smak i intensywny kolor. Idealna do wędzenia, peklowa sól to nieodłączny składnik dla pasjonatów domowej produkcji wędlin i mięsnych przysmaków.