Bestsellery
Ostrzałka do noży i nożyczek Plast - Wałbrzych
Ostrzy wszystkie ostre przedmioty: noże gładkie, noże do mięs, serów i warzyw, noże z zębami a także nożyczki do papieru, materiałów i włosów. Nożyce ogrodowe i kowalskie. Naostrzysz także kosę, siekierę, tasak itp.
Osłonka tekstylna viscoflex na salceson 3kg
Osłonki tekstylne używane są do produkcji wyrobów garmażeryjnych, takich jak salcesony, pasztety, kaszanki, oraz różnego rodzaju kiełbasy gotowane. Wsad konkretnego modelu około 3 kg.
Nici wędliniarskie grube białe 0,5kg
Nici wędliniarskie służą do przewiązywania wędlin podczas wędzenia, aby nadać kształt i utrzymać mięso w jednej formie.
Profesjonalne - stosowane w przemyśle mięsnym - EXTRA mocne dzięki wzmocnieniu wiskozą.
Peklosól
Sól peklowa, znana również jako peklosól, to niezastąpiona przyprawa w sztuce konserwacji mięsa. Jej unikalna formuła pozwala na przedłużenie trwałości produktów mięsnych, jednocześnie nadając im charakterystyczny smak i intensywny kolor. Idealna do wędzenia, peklowa sól to nieodłączny składnik dla pasjonatów domowej produkcji wędlin i mięsnych przysmaków.
Krew suszona - hemoglobina
Hemoglobina - krew suszona - spożywcza stosowana do celów przetwórczych przemysłu spożywczego - mięsnego.
Czosnek granulowany
Czosnek to bez wątpienia roślina "orkiestra", pełniąca równocześnie role przyprawy, warzywa i rośliny o nieocenionych właściwościach. Jest nieodłącznym składnikiem niemal każdej kuchni na świecie, obowiązkową przyprawą, której uprawę rozpoczęto już 5 tysięcy lat temu. Jego uniwersalność pozwala dodawać go według uznania, doskonale komponując się z większością potraw kuchni polskiej. Warto korzystać z czosnku, zwłaszcza że jest dostępny przez cały rok.
Osełka do noży i kos Norton
Osełka - niezastąpione narzędzie do precyzyjnego ostrzenia noży, kos czy innych narzędzi tnących. Dzięki specjalnej powłoce i ergonomicznemu kształtowi zapewnia skuteczne odświeżenie ostrza, przywracając mu pierwotną ostrość. To praktyczne rozwiązanie, które przywraca narzędziom ich pełną funkcjonalność w szybki i prosty sposób.
Peklowanie
Peklowanie mięsa to proces polegający na jego nasączaniu solą, przyprawami oraz innymi dodatkami, w celu poprawy smaku, przedłużenia trwałości oraz zwiększenia soczystości i miękkości. Znajdziesz u nas w ofercie peklosól, saletrę oraz gotowe zalewy.
Jest 5 produktów.
Peklosól
Sól peklowa, znana również jako peklosól, to niezastąpiona przyprawa w sztuce konserwacji mięsa. Jej unikalna formuła pozwala na przedłużenie trwałości produktów mięsnych, jednocześnie nadając im charakterystyczny smak i intensywny kolor. Idealna do wędzenia, peklowa sól to nieodłączny składnik dla pasjonatów domowej produkcji wędlin i mięsnych przysmaków.
Peklosól worek 25kg
Sól peklowa, znana również jako peklosól, to niezastąpiona przyprawa w sztuce konserwacji mięsa. Jej unikalna formuła pozwala na przedłużenie trwałości produktów mięsnych, jednocześnie nadając im charakterystyczny smak i intensywny kolor. Idealna do wędzenia, peklowa sól to nieodłączny składnik dla pasjonatów domowej produkcji wędlin i mięsnych przysmaków.
Solanka zalewowa (peklosól z przyprawami)
Solanka służy do produkcji szynek i wędzonek. Jest to gotowy produkt służący do sporządzenia zalewy peklującej mięso.
Zestaw Wielkanocny na święconkę
Starannie wyselekcjonowany zestaw przypraw oraz akcesoriów do kiełbas i wędlin specjalnie na Święta Wielkanocne!
*Najniższa cena sprzed 30dni to 65zł.
Saletra potasowa 50g
Saletra potasowa jest (obok soli kuchennej) najważniejszym dodatkiem stosowanym przy peklowaniu mięsa, gwarantującym nie tylko przedłużenie jego trwałości, ale i zachowanie różowej barwy mięsa.