Bestsellery
Siatka wędliniarska 16/32/4
Siatka wędliniarska w rozmiarze 16cm idealna jest do średnich 1,5kg szynek. Siatki ta jest łatwozdejmowalna dzięki grubemu oplotowi gumy i grubej osnowie.
Jelita baranie 22/24 100Y - 91,5m
Jelita naturalne baranie zasolone 100 yardów (91,5 metrów).
Nici wędliniarskie grube białe 0,5kg
Nici wędliniarskie służą do przewiązywania wędlin podczas wędzenia, aby nadać kształt i utrzymać mięso w jednej formie.
Profesjonalne - stosowane w przemyśle mięsnym - EXTRA mocne dzięki wzmocnieniu wiskozą.
Osłonka białkowa ∅55 9m
Osłonki białkowe znajdują zastosowanie głównie w produkcji kiełbas, takich jak kiełbasa szynkowa, krakowska czy żywiecka. Charakteryzują się one przepuszczalnością dla dymu oraz pary wodnej, co pozwala na odpowiednie procesy wędzenia i gotowania. Dodatkowo, nadają wyrobom mięsnym atrakcyjny wygląd, co sprawia, że prezentują się one apetycznie i zachęcająco.
Ostrzałka do noży i nożyczek
Ostrzy wszystkie ostre przedmioty: noże gładkie, noże do mięs, serów i warzyw, noże z zębami a także nożyczki do papieru, materiałów i włosów. Nożyce ogrodowe i kowalskie. Naostrzysz także kosę, siekierę, tasak itp.
Jelita wieprzowe 28/32 EXTRA 100 Yardów
Anepol, jako topowy producent jelit naturalnych w Polsce oferujemy Państwu jelita kiełbaśnice kalibrowane EXTRA jakość w kalibrze 28/32 do zastosowań domowych oraz hurtowych w długich odcinkach.
Solanka zalewowa (peklosól z przyprawami) 0,5kg
Solanka służy do produkcji szynek i wędzonek. Jest to gotowy produkt służący do sporządzenia zalewy peklującej mięso.
Bezpieczeństwo sklepu gwarantuje certyfikat SSL
Każde zamówienie jest starannie zabezpieczone i wysyłane do 24h
Zadzwoń! Chętnie pomożemy: 500-13-10-10
SOLANKA ZALEWOWA 500g
Solanka zalewowa do produkcji szynek i wędzonek - "OLMIX". Solanka służy do produkcji szynek i wędzonek. Jest to gotowy produkt służący do sporządzenia zalewy peklującej mięso. Solankę mieszamy z wodą i otrzymujemy gotową zalewę, w której możemy peklować nasze wyroby.
Skład: sól, substancja konserwująca - azotyn sodu, cukier, przyprawy naturalne, ekstrakty przypraw: czosnek, kolendra, ziele angielskie, gałka muszkatołowa, pieprz czarny, liść laurowy.
Zalecane dozowanie: 500g/5 litrów zimnej wody/około 10 kg mięsa. Zalać mięso i odstawić w chłodne miejsce na 5 dni. Peklowanie można przyspieszyć nastrzykując mięso solanką. Peklowane mięso należy poddać obróbce termicznej.
Masa jednej sztuki: 500g
Kraj pochodzenia: Polska