Bestsellery
Siatka wędliniarska 16/32/4
Siatka wędliniarska w rozmiarze 16cm idealna jest do średnich 1,5kg szynek. Siatki ta jest łatwozdejmowalna dzięki grubemu oplotowi gumy i grubej osnowie.
Jelita baranie 22/24 100Y - 91,5m
Jelita naturalne baranie zasolone 100 yardów (91,5 metrów).
Nici wędliniarskie grube białe 0,5kg
Nici wędliniarskie służą do przewiązywania wędlin podczas wędzenia, aby nadać kształt i utrzymać mięso w jednej formie.
Profesjonalne - stosowane w przemyśle mięsnym - EXTRA mocne dzięki wzmocnieniu wiskozą.
Osłonka białkowa ∅55 9m
Osłonki białkowe znajdują zastosowanie głównie w produkcji kiełbas, takich jak kiełbasa szynkowa, krakowska czy żywiecka. Charakteryzują się one przepuszczalnością dla dymu oraz pary wodnej, co pozwala na odpowiednie procesy wędzenia i gotowania. Dodatkowo, nadają wyrobom mięsnym atrakcyjny wygląd, co sprawia, że prezentują się one apetycznie i zachęcająco.
Ostrzałka do noży i nożyczek
Ostrzy wszystkie ostre przedmioty: noże gładkie, noże do mięs, serów i warzyw, noże z zębami a także nożyczki do papieru, materiałów i włosów. Nożyce ogrodowe i kowalskie. Naostrzysz także kosę, siekierę, tasak itp.
Jelita wieprzowe 28/32 EXTRA 100 Yardów
Anepol, jako topowy producent jelit naturalnych w Polsce oferujemy Państwu jelita kiełbaśnice kalibrowane EXTRA jakość w kalibrze 28/32 do zastosowań domowych oraz hurtowych w długich odcinkach.
- Nowy
Jelita baranie 24/26 100Y - 91,5m
Jelita naturalne baranie zasolone 100 yardów (91,5 metrów).
Bezpieczeństwo sklepu gwarantuje certyfikat SSL
Każde zamówienie jest starannie zabezpieczone i wysyłane do 24h
Zadzwoń! Chętnie pomożemy: 500-13-10-10
Naturalne jelita baranie, przeznaczone do samodzielnego wyrobu kabanosów, frankfurterek, kiełbasek wiedeńskich, parówek i wszelkich innych cienkich kiełbasek, stanowią idealny element dla pasjonatów domowej produkcji wędlin.
W przypadku jelit naturalnych baranich, szczególnie polecane są do przygotowywania produktów parzonych oraz parzono-wędzonych. Ich niekwestionowaną zaletą jest elastyczność oraz charakterystyczna kruchość podczas spożywania. Jelita są dokładnie oczyszczone i po krótkim namoczeniu nadają się bezpośrednio do użycia.
Do produkcji własnych wędlin niezbędna jest nadziewarka oraz lejek do kabanosów. W zależności od rodzaju przygotowywanego produktu, stosujemy odpowiednie mieszanki przypraw, takie jak przyprawa do parówek, przyprawa do kabanosów, przyprawa do frankfurterek, bądź korzystamy z indywidualnych przepisów, dodając zioła i przyprawy, takie jak pieprz czarny, czosnek, jałowiec mielony czy kminek mielony. Dzięki tym naturalnym jelitom baranim, każdy może stworzyć w domu wędliny o wyjątkowym smaku i jakości.
Przechowywać w chłodnym miejscu (2°C-14°C), nie zamrażać.
Termin ważności - 2 lata.
Wszystkie nasze produkty są sprzedawane pod nadzorem weterynaryjnym nr: PL 24651201 dzięki czemu masz pewność, ze nasz towar spełnia najwyższe wymagania jakości.