Jelita wieprzowe 28/30 EXTRA 100 Yardów

65,00 zł
Brutto

Anepol, jako topowy producent jelit naturalnych w Polsce oferujemy Państwu jelita kiełbaśnice kalibrowane EXTRA jakość w kalibrze 28/30 do zastosowań domowych oraz hurtowych w długich odcinkach. 

  Bezpieczne zakupy

Bezpieczeństwo sklepu gwarantuje certyfikat SSL

  Szybka i bezpieczna wysyłka

Każde zamówienie jest starannie zabezpieczone i wysyłane do 24h

  Napotkałeś problem?

Zadzwoń! Chętnie pomożemy: 500-13-10-10

Wprowadzenie

Jako wiodący producent jelit naturalnych w Polsce, wierzymy, że siła tkwi w naturze. W obliczu dzisiejszej konsumpcji masowej, coraz częściej wracamy do wartości tradycyjnych i domowych, a produkty mięsne nie są wyjątkiem. Nic nie zastąpi bowiem smaku i aromatu kiełbasy przygotowanej w domu, starannie przyprawionej i wytwarzanej w sposób naturalny. Jesteśmy zwolennikami tradycji i natury, dlatego w naszym asortymencie nie może zabraknąć naturalnych jelit do kiełbasy. 

Właściwości jelit naturalnych

Dzięki doskonałym właściwościom fizycznym, jelita wieprzowe są wszechstronne i mogą być wykorzystywane w różnorodnych metodach obróbki termicznej, takich jak gotowanie, parzenie, wędzenie, podsuszanie, suszenie i grillowanie. Kiedy są odpowiednio przygotowane do nadziewania i napełnione, gwarantują kiełbasie estetyczny wygląd, zapobiegają rozpadaniu się podczas obróbki termicznej, co przekłada się na zachowanie zwartości i soczystości mięsa. Ponadto, jelita chronią przed utratą soków i charakterystycznych aromatów, które nadają kiełbasom ich niepowtarzalny smak.

Zastosowanie 

W Polsce jelita wieprzowe są szeroko wykorzystywane w produkcji różnorodnych kiełbas, takich jak m.in. kiełbasa biała, śląska, surowa polska, rzeszowska, wiejska, kaszanka, pasztetowa, kiszka ziemniaczana, oraz wielu innych wyrobów masarskich.

Przygotowanie do nadziewania kiełbas

Przed użyciem jelita namocz ok. 20-60 min w wodzie o temperaturze ok 30°C, następnie opcjonalnie przepłucz ich środek letnią wodą aby nadać odpowiedniej śliskości ściankom. Po tym zabiegu produkt nadaje się już do nadziewania farszem np. przy użyciu naszej nadziewarki. Jeżeli nie posiadasz nadziewarki, bądź dopiero stawiasz pierwsze kroki z wędlinami, polecamy dokupić lejek do maszynki Alfa, lub innej i ją wykorzystać. 

Przechowywanie jelit naturalnych

Jelita naturalne przechowuj koniecznie w lodówce, bądź chłodni w temperaturze 2-14 C. Nie mroź ich, ponieważ mogą stracić swoją elastyczność. 

Termin przydatności jelit to do 24 miesięcy, w suchym, chłodnym i zasolonym środowisku. 

Gwarancja jakości

Wszystkie nasze produkty są sprzedawane pod nadzorem weterynaryjnym nr: PL 24651201 dzięki czemu masz pewność, ze nasz towar spełnia najwyższe wymagania jakości. 

Komentarze (0)