Bestsellery
Siatka wędliniarska 16/32/4
Siatka wędliniarska w rozmiarze 16cm idealna jest do średnich 1,5kg szynek. Siatki ta jest łatwozdejmowalna dzięki grubemu oplotowi gumy i grubej osnowie.
Jelita baranie 22/24 100Y - 91,5m
Jelita naturalne baranie zasolone 100 yardów (91,5 metrów).
Nici wędliniarskie grube białe 0,5kg
Nici wędliniarskie służą do przewiązywania wędlin podczas wędzenia, aby nadać kształt i utrzymać mięso w jednej formie.
Profesjonalne - stosowane w przemyśle mięsnym - EXTRA mocne dzięki wzmocnieniu wiskozą.
Osłonka białkowa ∅55 9m
Osłonki białkowe znajdują zastosowanie głównie w produkcji kiełbas, takich jak kiełbasa szynkowa, krakowska czy żywiecka. Charakteryzują się one przepuszczalnością dla dymu oraz pary wodnej, co pozwala na odpowiednie procesy wędzenia i gotowania. Dodatkowo, nadają wyrobom mięsnym atrakcyjny wygląd, co sprawia, że prezentują się one apetycznie i zachęcająco.
Ostrzałka do noży i nożyczek
Ostrzy wszystkie ostre przedmioty: noże gładkie, noże do mięs, serów i warzyw, noże z zębami a także nożyczki do papieru, materiałów i włosów. Nożyce ogrodowe i kowalskie. Naostrzysz także kosę, siekierę, tasak itp.
Jelita wieprzowe 28/32 EXTRA 100 Yardów
Anepol, jako topowy producent jelit naturalnych w Polsce oferujemy Państwu jelita kiełbaśnice kalibrowane EXTRA jakość w kalibrze 28/32 do zastosowań domowych oraz hurtowych w długich odcinkach.
- Obecnie brak na stanie
Przyprawa do kiełbasy wiejskiej 200g
Kompletna mieszanka przypraw i dodatków do kiełbasy wiejskiej. Poprzez dobór odpowiednich ziół i przypraw podkreśla smak i aromat wyrobu oraz nadaje mu idealny kolor.
Bezpieczeństwo sklepu gwarantuje certyfikat SSL
Każde zamówienie jest starannie zabezpieczone i wysyłane do 24h
Zadzwoń! Chętnie pomożemy: 500-13-10-10
Charakterystyka: kompletna mieszanka przypraw i dodatków do kiełbasy wiejskiej. Poprzez dobór odpowiednich ziół i przypraw podkreśla smak i aromat wyrobu oraz nadaje mu idealny kolor.
Zastosowanie: przyprawa ma zastosowanie do kiełbas średnio rozdrobnionych. Przyprawę stosuje się w ostatniej fazie przygotowania kiełbasy. Wcześniej należy mięso zapeklować oraz zmielić. Ułatwia przygotowanie konkretnego rodzaju kiełbasy, w tym przypadku wiejskiej.
Skład: przyprawy naturalne: pieprz czarny, czosnek, kminek, papryka ostra, kolendra, gorczyca, majeranek, glukoza, sól.
Zalecane dozowanie: 10 g/1 kg masy
Masa jednej sztuki: 200g
Kraj pochodzenia: Polska
Przyprawa nie zawiera konserwantów oraz glutaminianu sodu!