Osłonka białkowa ∅80 9m

23,00 zł
Brutto

Osłonki białkowe znajdują zastosowanie głównie w produkcji kiełbas, takich jak kiełbasa szynkowa, krakowska czy żywiecka. Charakteryzują się one przepuszczalnością dla dymu oraz pary wodnej, co pozwala na odpowiednie procesy wędzenia i gotowania. Dodatkowo, nadają wyrobom mięsnym atrakcyjny wygląd, co sprawia, że prezentują się one apetycznie i zachęcająco.

  Bezpieczne zakupy

Bezpieczeństwo sklepu gwarantuje certyfikat SSL

  Szybka i bezpieczna wysyłka

Każde zamówienie jest starannie zabezpieczone i wysyłane do 24h

  Napotkałeś problem?

Zadzwoń! Chętnie pomożemy: 500-13-10-10

Charakterystyka:

Kaliber: fi 80 mm (przekrój po napełnieniu)

Szerokość rękawa złożonego: 126 mm

Opakowanie długość: 9 m

Zalety osłonek białkowych:

- nadają wyrobom naturalny wygląd,

- pozwalają na uzyskanie wspaniałego koloru wędzenia,

- dobrze przepuszczają czynniki smakowe i zapachowe,

- przepuszczalne dla dymu i pary wodnej - możesz je wędzić i parzyć,

- wydajne w procesie produkcji,

- nadają się do nadrukowania,

- wytrzymałe przy napełnianiu i klipsowaniu np. naszą klipsownicą Browin

Sposób przygotowania do produkcji:

Osłonkę należy namoczyć w letniej, lekko osolonej wodzie przez 10-15 minut, aby materiał był bardziej elastyczny.

Zaleca się nieprzekraczanie temperatur: parzenia 75 °C, wędzenia 90 °C.

Komentarze (0)

Produkty powiązane