Bestsellery
Siatka wędliniarska 16/32/4
Siatka wędliniarska w rozmiarze 16cm idealna jest do średnich 1,5kg szynek. Siatki ta jest łatwozdejmowalna dzięki grubemu oplotowi gumy i grubej osnowie.
Jelita baranie 22/24 100Y - 91,5m
Jelita naturalne baranie zasolone 100 yardów (91,5 metrów).
Nici wędliniarskie grube białe 0,5kg
Nici wędliniarskie służą do przewiązywania wędlin podczas wędzenia, aby nadać kształt i utrzymać mięso w jednej formie.
Profesjonalne - stosowane w przemyśle mięsnym - EXTRA mocne dzięki wzmocnieniu wiskozą.
Osłonka białkowa ∅55 9m
Osłonki białkowe znajdują zastosowanie głównie w produkcji kiełbas, takich jak kiełbasa szynkowa, krakowska czy żywiecka. Charakteryzują się one przepuszczalnością dla dymu oraz pary wodnej, co pozwala na odpowiednie procesy wędzenia i gotowania. Dodatkowo, nadają wyrobom mięsnym atrakcyjny wygląd, co sprawia, że prezentują się one apetycznie i zachęcająco.
Ostrzałka do noży i nożyczek
Ostrzy wszystkie ostre przedmioty: noże gładkie, noże do mięs, serów i warzyw, noże z zębami a także nożyczki do papieru, materiałów i włosów. Nożyce ogrodowe i kowalskie. Naostrzysz także kosę, siekierę, tasak itp.
Jelita wieprzowe 28/32 EXTRA 100 Yardów
Anepol, jako topowy producent jelit naturalnych w Polsce oferujemy Państwu jelita kiełbaśnice kalibrowane EXTRA jakość w kalibrze 28/32 do zastosowań domowych oraz hurtowych w długich odcinkach.
Osłonka tekstylna viscoflex na pasztet, kaszankę 1kg
Osłonki tekstylne używane są do produkcji wyrobów garmażeryjnych, takich jak salcesony, pasztety, kaszanki, oraz różnego rodzaju kiełbasy gotowane. Wsad konkretnego modelu około 1 kg.
Bezpieczeństwo sklepu gwarantuje certyfikat SSL
Każde zamówienie jest starannie zabezpieczone i wysyłane do 24h
Zadzwoń! Chętnie pomożemy: 500-13-10-10
Cechy charakterystyczne:
- Duża wytrzymałość mechaniczna.
- Kolor kremowy
- Estetyczny i powtarzalny wygląd wyrobu gotowego.
- Utrzymanie stałego kalibru i kształtu wyrobów.
- Możliwość klipsowania.
- Łatwość usuwania z wyrobu gotowego.
- Zachowanie pełnej higieny produkcji.
- Dłuższy okres przechowywania w porównaniu z osłonkami naturalnymi
- Długość ok 42cm
Zastosowanie
Najpopularniejsze zastosowanie osłonek Viscoflex® to wypełnienie wyrobami podrobowymi typu salceson, a także wszelkiego rodzaju pasztetami, kaszankami.
Osłonki Viscoflex® bardzo dobrze sprawdzają się również jako opakowanie w różnego rodzaju kiełbasach gotowanych, grubo i drobno rozdrobnionych.
Viscoflex® to osłonki tekstylne używane do pakowania wyrobów mięsnych.
Wyrób w tej osłonce należy parzyć w maksymalnej temp. 88 stopni.