Bestsellery
Ostrzałka do noży i nożyczek Plast - Wałbrzych
Ostrzy wszystkie ostre przedmioty: noże gładkie, noże do mięs, serów i warzyw, noże z zębami a także nożyczki do papieru, materiałów i włosów. Nożyce ogrodowe i kowalskie. Naostrzysz także kosę, siekierę, tasak itp.
Peklosól
Sól peklowa, znana również jako peklosól, to niezastąpiona przyprawa w sztuce konserwacji mięsa. Jej unikalna formuła pozwala na przedłużenie trwałości produktów mięsnych, jednocześnie nadając im charakterystyczny smak i intensywny kolor. Idealna do wędzenia, peklowa sól to nieodłączny składnik dla pasjonatów domowej produkcji wędlin i mięsnych przysmaków.
Osłonka tekstylna viscoflex na salceson 3kg
Osłonki tekstylne używane są do produkcji wyrobów garmażeryjnych, takich jak salcesony, pasztety, kaszanki, oraz różnego rodzaju kiełbasy gotowane. Wsad konkretnego modelu około 3 kg.
Nici wędliniarskie grube białe 0,5kg
Nici wędliniarskie służą do przewiązywania wędlin podczas wędzenia, aby nadać kształt i utrzymać mięso w jednej formie.
Profesjonalne - stosowane w przemyśle mięsnym - EXTRA mocne dzięki wzmocnieniu wiskozą.
Siatka wędliniarska 16/32/3
Siatka wędliniarska w rozmiarze 16cm idealna jest do średnich 1,5kg szynek.
Krew suszona - hemoglobina
Hemoglobina - krew suszona - spożywcza stosowana do celów przetwórczych przemysłu spożywczego - mięsnego.

Osłonka tekstylna viscoflex na salceson 3kg
Osłonki tekstylne używane są do produkcji wyrobów garmażeryjnych, takich jak salcesony, pasztety, kaszanki, oraz różnego rodzaju kiełbasy gotowane. Wsad konkretnego modelu około 3 kg.
Bezpieczeństwo sklepu gwarantuje certyfikat SSL
Każde zamówienie jest starannie zabezpieczone i wysyłane do 24h
Zadzwoń! Chętnie pomożemy: 500-13-10-10
Cechy charakterystyczne:
- Duża wytrzymałość mechaniczna.
- Kolor kremowy
- Estetyczny i powtarzalny wygląd wyrobu gotowego.
- Utrzymanie stałego kalibru i kształtu wyrobów.
- Możliwość klipsowania.
- Łatwość usuwania z wyrobu gotowego.
- Zachowanie pełnej higieny produkcji.
- Dłuższy okres przechowywania w porównaniu z osłonkami naturalnymi
- Długość ok 38cm
Zastosowanie
Najpopularniejsze zastosowanie osłonek Viscoflex® to wypełnienie wyrobami podrobowymi typu salceson, a także wszelkiego rodzaju pasztetami, kaszankami.
Osłonki Viscoflex® bardzo dobrze sprawdzają się również jako opakowanie w różnego rodzaju kiełbasach gotowanych, grubo i drobno rozdrobnionych.
Viscoflex® to osłonki tekstylne używane do pakowania wyrobów mięsnych.
Osłonkę przed nadziewaniem należy namoczyć w wodzie przez okres 30 minut w temperaturze 20-25°C.
Wyrób należy parzyć w maksymalnej temp. 88 stopni.