Bestsellery
Siatka wędliniarska 16/32/4
Siatka wędliniarska w rozmiarze 16cm idealna jest do średnich 1,5kg szynek. Siatki ta jest łatwozdejmowalna dzięki grubemu oplotowi gumy i grubej osnowie.
Jelita baranie 22/24 100Y - 91,5m
Jelita naturalne baranie zasolone 100 yardów (91,5 metrów).
Nici wędliniarskie grube białe 0,5kg
Nici wędliniarskie służą do przewiązywania wędlin podczas wędzenia, aby nadać kształt i utrzymać mięso w jednej formie.
Profesjonalne - stosowane w przemyśle mięsnym - EXTRA mocne dzięki wzmocnieniu wiskozą.
Osłonka białkowa ∅55 9m
Osłonki białkowe znajdują zastosowanie głównie w produkcji kiełbas, takich jak kiełbasa szynkowa, krakowska czy żywiecka. Charakteryzują się one przepuszczalnością dla dymu oraz pary wodnej, co pozwala na odpowiednie procesy wędzenia i gotowania. Dodatkowo, nadają wyrobom mięsnym atrakcyjny wygląd, co sprawia, że prezentują się one apetycznie i zachęcająco.
Ostrzałka do noży i nożyczek
Ostrzy wszystkie ostre przedmioty: noże gładkie, noże do mięs, serów i warzyw, noże z zębami a także nożyczki do papieru, materiałów i włosów. Nożyce ogrodowe i kowalskie. Naostrzysz także kosę, siekierę, tasak itp.
Jelita wieprzowe 28/32 EXTRA 100 Yardów
Anepol, jako topowy producent jelit naturalnych w Polsce oferujemy Państwu jelita kiełbaśnice kalibrowane EXTRA jakość w kalibrze 28/32 do zastosowań domowych oraz hurtowych w długich odcinkach.
Osłonka tekstylna viscoflex na salceson 3kg
Osłonki tekstylne używane są do produkcji wyrobów garmażeryjnych, takich jak salcesony, pasztety, kaszanki, oraz różnego rodzaju kiełbasy gotowane. Wsad konkretnego modelu około 3 kg.
Bezpieczeństwo sklepu gwarantuje certyfikat SSL
Każde zamówienie jest starannie zabezpieczone i wysyłane do 24h
Zadzwoń! Chętnie pomożemy: 500-13-10-10
Cechy charakterystyczne:
- Duża wytrzymałość mechaniczna.
- Kolor kremowy
- Estetyczny i powtarzalny wygląd wyrobu gotowego.
- Utrzymanie stałego kalibru i kształtu wyrobów.
- Możliwość klipsowania.
- Łatwość usuwania z wyrobu gotowego.
- Zachowanie pełnej higieny produkcji.
- Dłuższy okres przechowywania w porównaniu z osłonkami naturalnymi
- Długość ok 38cm
Zastosowanie
Najpopularniejsze zastosowanie osłonek Viscoflex® to wypełnienie wyrobami podrobowymi typu salceson, a także wszelkiego rodzaju pasztetami, kaszankami.
Osłonki Viscoflex® bardzo dobrze sprawdzają się również jako opakowanie w różnego rodzaju kiełbasach gotowanych, grubo i drobno rozdrobnionych.
Viscoflex® to osłonki tekstylne używane do pakowania wyrobów mięsnych.
Osłonkę przed nadziewaniem należy namoczyć w wodzie przez okres 30 minut w temperaturze 20-25°C.
Wyrób należy parzyć w maksymalnej temp. 88 stopni.