Bestsellery
Siatka wędliniarska 16/32/4
Siatka wędliniarska w rozmiarze 16cm idealna jest do średnich 1,5kg szynek. Siatki ta jest łatwozdejmowalna dzięki grubemu oplotowi gumy i grubej osnowie.
Jelita baranie 22/24 100Y - 91,5m
Jelita naturalne baranie zasolone 100 yardów (91,5 metrów).
Nici wędliniarskie grube białe 0,5kg
Nici wędliniarskie służą do przewiązywania wędlin podczas wędzenia, aby nadać kształt i utrzymać mięso w jednej formie.
Profesjonalne - stosowane w przemyśle mięsnym - EXTRA mocne dzięki wzmocnieniu wiskozą.
Osłonka białkowa ∅55 9m
Osłonki białkowe znajdują zastosowanie głównie w produkcji kiełbas, takich jak kiełbasa szynkowa, krakowska czy żywiecka. Charakteryzują się one przepuszczalnością dla dymu oraz pary wodnej, co pozwala na odpowiednie procesy wędzenia i gotowania. Dodatkowo, nadają wyrobom mięsnym atrakcyjny wygląd, co sprawia, że prezentują się one apetycznie i zachęcająco.
Ostrzałka do noży i nożyczek
Ostrzy wszystkie ostre przedmioty: noże gładkie, noże do mięs, serów i warzyw, noże z zębami a także nożyczki do papieru, materiałów i włosów. Nożyce ogrodowe i kowalskie. Naostrzysz także kosę, siekierę, tasak itp.
Jelita wieprzowe 28/32 EXTRA 100 Yardów
Anepol, jako topowy producent jelit naturalnych w Polsce oferujemy Państwu jelita kiełbaśnice kalibrowane EXTRA jakość w kalibrze 28/32 do zastosowań domowych oraz hurtowych w długich odcinkach.
Kurkuma mielona
W branży spożywczej kurkumę wykorzystuje się jako dodatek do barwienia sosów, musztard, ryżu, makaronu, masła, serów, likierów i warzyw konserwowanych. Kurkuma nie tylko nadaje potrawie wyrazisty kolor, ale również wzbogaca ją o charakterystyczny aromat i delikatny smak.
Bezpieczeństwo sklepu gwarantuje certyfikat SSL
Każde zamówienie jest starannie zabezpieczone i wysyłane do 24h
Zadzwoń! Chętnie pomożemy: 500-13-10-10
Kurkuma - Naturalne Dary Zdrowia: Nasza kurkuma to nie tylko przyprawa, to po prostu magiczne dobrodziejstwo natury. Znana ze swojego intensywnego, złocistego koloru, kurkuma to skarb kuchni i apteki w jednym. To nie tylko dodatek smakowy, ale również źródło zdrowotnych właściwości.
Właściwości Kurkumy Mielonej:
- Antyoksydacyjna Moc: Kurkumina, główny składnik kurkumy, jest potężnym antyoksydantem, wspierającym zdrowie komórkowe.
- Wspomaganie Układu Trawiennego: Kurkuma może korzystnie wpływać na trawienie i zdrowie układu pokarmowego.
- Wsparcie dla Układu Immunologicznego: Działa immunostymulująco, pomagając organizmowi w naturalnej obronie.
Zastosowanie w Kuchni: Dodaj magię do swoich potraw! Kurkuma idealnie komponuje się z potrawami kuchni indyjskiej, curry, zupami, ryżem, czy nawet napojami. Odkryj jej wszechstronność, nadając potrawom nie tylko smak, ale także zdrowy blask.
Dobrze komponuje się z daniami z fasoli i z soi. Szczypta kurkumy dodana do ciasta drożdżowego lub biszkoptowego nada mu atrakcyjny żółty kolor. Posiada także lecznicze właściwości: pomaga zwalczać kamienie żółciowe, działa bakteriobójczo i przeciwzapalnie, zwłaszcza w chorobach skóry, działa rozkurczowo, bakteriobójczo i wzmaga wydzielanie żółci. Stosuje się w leczeniu chorób reumatycznych, serca i wątroby, wzmacnia system nerwowy. Wchodzi w skład curry. Sporządza się z niej maseczki pielęgnacyjne.
Jak Przechowywać Kurkumę Mieloną: Aby zachować świeżość i intensywność smaku, przechowuj kurkumę w szczelnym pojemniku, z dala od bezpośredniego światła słonecznego. W ten sposób, zawsze będziesz gotowy na kulinarną podróż z kurkumą jako Twoim towarzyszem.
Kurkuma - Twój Klucz do Zdrowego Życia: Dołącz do tysięcy zadowolonych klientów, którzy już odkryli dobrodziejstwa kurkumy. Ciesz się nie tylko wyjątkowym smakiem potraw, ale także korzyściami zdrowotnymi, jakie niesie ze sobą ta niezwykła przyprawa.