Bestsellery
Siatka wędliniarska 16/32/4
Siatka wędliniarska w rozmiarze 16cm idealna jest do średnich 1,5kg szynek. Siatki ta jest łatwozdejmowalna dzięki grubemu oplotowi gumy i grubej osnowie.
Jelita baranie 22/24 100Y - 91,5m
Jelita naturalne baranie zasolone 100 yardów (91,5 metrów).
Nici wędliniarskie grube białe 0,5kg
Nici wędliniarskie służą do przewiązywania wędlin podczas wędzenia, aby nadać kształt i utrzymać mięso w jednej formie.
Profesjonalne - stosowane w przemyśle mięsnym - EXTRA mocne dzięki wzmocnieniu wiskozą.
Osłonka białkowa ∅55 9m
Osłonki białkowe znajdują zastosowanie głównie w produkcji kiełbas, takich jak kiełbasa szynkowa, krakowska czy żywiecka. Charakteryzują się one przepuszczalnością dla dymu oraz pary wodnej, co pozwala na odpowiednie procesy wędzenia i gotowania. Dodatkowo, nadają wyrobom mięsnym atrakcyjny wygląd, co sprawia, że prezentują się one apetycznie i zachęcająco.
Ostrzałka do noży i nożyczek
Ostrzy wszystkie ostre przedmioty: noże gładkie, noże do mięs, serów i warzyw, noże z zębami a także nożyczki do papieru, materiałów i włosów. Nożyce ogrodowe i kowalskie. Naostrzysz także kosę, siekierę, tasak itp.
Jelita wieprzowe 28/32 EXTRA 100 Yardów
Anepol, jako topowy producent jelit naturalnych w Polsce oferujemy Państwu jelita kiełbaśnice kalibrowane EXTRA jakość w kalibrze 28/32 do zastosowań domowych oraz hurtowych w długich odcinkach.
Kolendra mielona
Kolendra ma korzenny aromat, z pieprzowo-balsamiczną nutą i słodkawy, a jednocześnie lekko piekący smak.
Bezpieczeństwo sklepu gwarantuje certyfikat SSL
Każde zamówienie jest starannie zabezpieczone i wysyłane do 24h
Zadzwoń! Chętnie pomożemy: 500-13-10-10
Kolendra - Wprowadzenie: Kolendra to jedna z najbardziej cenionych przypraw, ceniona za swoje wyjątkowe połączenie intensywnego aromatu i subtelnego smaku. W naszym sklepie znajdziesz kolendrę, która zachowała pełnię swojego naturalnego bogactwa.
Zastosowanie w Kuchni: Dodaj kolendrę do swojej kuchni i odkryj nieskończoność smaków! Idealna do potraw kuchni indyjskiej, azjatyckiej czy śródziemnomorskiej. Doskonała w sałatkach, sosach, curry, rybach, mięsach i warzywach. Kolendra wzbogaci Twoje kulinarne doświadczenia, nadając potrawom wyjątkowego charakteru.
Jako przyprawę stosuje się owoce, które mają korzenny aromat, z pieprzowo-balsamiczną nutą i słodkawy, a jednocześnie lekko piekący smak. Kolendra stanowi ważny składnik wielu mieszanek przyprawowych min. indyjskiej mieszanki Curry. Przyprawia się nią dania mięsne, zwłaszcza z jagnięciny, indyka i wieprzowiny. Jest także składnikiem marynat i kiszonek, dobrze komponuje się z sałatą oraz zupami np.: grochową czy fasolową. Kolendrę stosuje się również do pieczywa i pierników.
Owoc kolendry pobudza wydzielanie soku żołądkowego. Ma także właściwości rozkurczające i pomaga pozbyć się wzdęć.
Właściwości i Korzyści: Kolendra to nie tylko przyprawa - to także źródło korzyści zdrowotnych:
- Przeciwdziała Zapaleniom: Znane właściwości przeciwzapalne kolendry mogą wspierać zdrowie układu odpornościowego.
- Wspomaga Trawienie: Kolendra jest tradycyjnie stosowana do poprawy procesów trawiennych i złagodzenia dolegliwości żołądkowych.
- Antyoksydacyjna Moc: Bogata w antyoksydanty, kolendra wspomaga zwalczanie szkodliwych wolnych rodników.
Jak Przechowywać Kolendrę: Aby zachować jej świeżość, przechowuj kolendrę w szczelnym pojemniku w chłodnym i suchym miejscu. Nasza kolendra została starannie wyselekcjonowana, aby dostarczyć Ci najwyższej jakości aromatu i smaku.
Kolendra w Twojej Kuchni - Twój Sekret Kulinarny: Odkryj tajniki kulinarnego mistrzostwa z naszą kolendrą. Dodaj ją do swoich ulubionych potraw i podbijaj serca swoich gości! Zaufaj jakości naszych produktów i wprowadź świeżość kolendry do swojego kulinarnego świata już teraz!